Prima paginăLifestyle

Andreea Tincu & SENSE, la Săptămâna internaţională a modei la Atena

Dimensiune text

Andreea Tincu a prezentat colecţia MIGINKGO, pentru sezonul toamnă/iarnă 2014/2015.

Andreea Tincu & SENSE s-au numărat printre protagoniştii celei de-a XV-a ediţii a Săptămânii internaţionale a modei la Atena – Athens Xclusive Designers Week. La eveniment au fost prezenţi 30 de designeri din toată lumea, cu colecţii toamnă/iarnă 2014/2015. Designerul Andreea Tincu, invitată pentru a doua oară la acest eveniment, a prezentat colecţia MIGINKGO, inspirată de frunzele copacului Gingko Biloba, „arborele templier japonez” sau „arborele pagodelor”, originar din Estul Asiei. Din aceasta zonă, Andreea Tincu preia elemente vestimentare cunoscute, cărora le conferă un plus de complexitate. „Kimono-ul este transformat în jachete moderne care păstrează însă minimalismul rafinat din stampele asiatice. «Cureaua» tip obi este reinterpretată în accesorii ce marchează talia, realizate atât din benzi decorative, cât şi din combinaţii uni cu aplicaţii tip hand-made. Fustele şi rochiile au un pronunţat volum în partea inferioară, pantalonii au talia înaltă şi sunt foarte largi, conferind un aer uşor retro întregii colecţii. Terminaţiile frunzelor de ginkgo devin elemente tip  «fringed decoration», în timp ce accesoriile de cap sunt prelucrări evidente ale aceleaşi forme vegetale. Este o colecţie foarte feminină, un dialog între tradiţie şi inovaţie, cu forme elegante şi clasic proporţionate”, a spus designerul Andreea Tincu.

Cromatica este dominată de negru, atât în contraste puternice cu ivory sau roz, cât şi în ţinute all black sau în piese din tweeds „black & white”. Materialele folosite sunt naturale – lâna cu cashmere, fire naturale, mătase, chantung mătase, catifea din bumbac, triplu voal de lână.

Andreea Tincu & SENSE reprezintă o prezenţă constantă pe podiumurile naţionale şi internaţionale, prima colecţie fiind prezentată în anul 2008 pe catwalk-ul Romanian Fashion Week. Colecţiile sunt disponibile prin Zenya atelier, în Bucureşti, sau online, pe www.molecule-f.com, www.fashionsense.ro sau www.andreeatincu.com .

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0