Home

Ancuța Condurat este campioană națională la lupte

Elena Țocu a luat medalia de argint, iar Clubul Atletic Roman a triumfat în competiția intercluburi.

 

 

Antrenorul emerit Dumitru Artene nu cedează în lupta cu vicisitudinile și se încăpățânează să scoată, pe bandă, campioni.
Ancuța Condurat (foto), una dintre sportivele sale din comuna Ion Creangă, legitimată la Clubul Atletic Roman, este noua campioană a României la lupte libere, cadeți (juniori II). Ancuța a luat medalia de aur la categoria 40 de kilograme în concursul care a avut loc la Mangalia, în perioada 31 mai – 2 iunie. Elena Țocu a ratat locul I, alegându-se „doar” cu medalia de argint.

„Ancuța este cea mai bună din țară și acest lucru spune totul. Elena putea să câștige, dar a luptat un pic dezordonat, fără claritate, voință și atenție, în finala cu colega sa de lot național de la Steaua. Am fost la această finală națională cu șapte fete și un băiat, calificați în urma concursurilor precedente. Clubul Atletic Roman a obținut locul I, la concurență cu alte 41 de cluburi din țară înscrise în competiție. Mult mai puține dintre acestea au avut reprezentați în finală. Sportivele de la Clubul Atletic au adunat 43 de puncte, surclasând următoarele echipe de pe podium, CSȘ Petroșani (29 puncte) și CS Țara Bârsei Brașov. Am fost ajutați de conducerea clubului. Cel puțin, medicamentația pentru sportive a fost foarte bună. Aceste rezultate nu puteau fi obținute fără susținerea lui Petrică Căpraru, care a asigurat necesarul nutritiv al sportivelor”, a spus, cu modestie, antrenorul emerit Dumitru Artene, cel care a suportat cheltuielile cu transportul, cazarea și masa sportivilor la competiția amintită.

Rezultatele remarcabile ale sportivilor de la CA Roman la naționalele de lupte de la Mangalia nu s-au oprit la cele două medalii. Alte patru fete s-au clasat pe locul al cincilea, după cum urmează: Adelina Vasiliu, din Buruienești, la categoria 38 kilograme, Ionela Condurat – 46 kilograme – cea care „a scăpat printre degete medalia de bronz”, după cum spune Artene -, Denisa Bolocel – 56 de kilograme, din Buruienești, respectiv Magdalena Caia – 49 kilograme. „Din cauza unor probleme legate de regulament, Magdalena, campioana națională de anul trecut la categoria 38 de kilograme, a ratat o medalie în acest an, fiind nevoită să lupte la o categorie aflată cu două trepte mai sus”, a mai spus Dumitru Artene.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0