Prima paginăActualitateNeamt

Anchetă în agricultura din judeţ

Dimensiune text

Ancheta structurală este o cercetare prin care se va crea o imagine fidelă a judeţului pe acest domeniu. Cetăţenii au obligaţia legală de a colabora cu operatorii de interviu şi de a le oferi toate informaţiile cerute.

Locuitorii din mediul rural şi societăţile cu profil agricol vor fi vizitaţi de operatori de interviu, pentru a răspunde unor întrebări legate de activitatea agricolă. Culegerea de informaţii face parte din Ancheta structurală în agricultură 2013, o acţiune ordonată de Consiliul Europei în toate ţările membre.

Datele culese din teren în perioada 10 ianuarie – 10 februarie vor fi centralizate la Direcţia Judeţeană de Statistică Neamţ. Interviurile vor fi realizate pe eşantioane de gospodării, nu vor fi abordate toate gospodăriile din judeţ, aşa cum s-a procedat în urmă cu trei ani, la Recensământul Agricol. În schimb, vor fi culese informaţii de la toate societăţile comerciale cu profil agricol din judeţ. Reprezentanţii Direcţiei Judeţeane de Statistică Neamţ au precizat că ancheta structurală se desfăşoară la fiecare doi ani.

Operatorii de interviu sunt, de regulă, angajaţi ai primăriilor din comune sau alte persoane cunoscute în localităţile respective, astfel încât persoanele chestionate să colaboreze cu încredere şi să ofere informaţiile în mod corect. Chestionarele cuprind întrebări cu privire la terenurile agricole deţinute, animale din gospodărie, culturile alese, destinaţia producţiei agricole, dacă este practicată agricultura ecologică, persoanele care desfăşoară activităţi agricole, dezvoltarea rurală, existenţa utilajelor agricole şi alte informaţii similare.

Persoanele care refuză să colaboreze cu operatorii de interviu pot fi amendate. Informaţiile oferite operatorilor sunt confindenţiale şi sunt folosite doar în scop statistic

Ancheta structurală în agricultură are rolul de a ajuta la actualizarea informaţiilor din Registrul Statistic al Exploataţiilor Agricole, dar şi de a-i ajuta pe specialişti în realizarea unei strategii naţionale şi europene în domeniu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0