Prima paginăNeamt

Analizele medicale se decontează la școală

Dimensiune text

Sindicatele din învățămînt recomandă tuturor angajaților din sistem să ceară decontarea cheltuielilor legate de efectuarea analizelor medicale la începutul anului școlar.

 

 

De altfel, în cadrul ultimei întîlniri din cadrul Comisiei paritare, care reunește reprezentanți ai sindicatelor din învățămînt și ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a fost precizat cadrul legal care conferă gratuitate efectuării analizelor medicale.
Am solicitat tuturor colegilor care și-au făcut pe banii lor aceste analize medicale să anexeze chitanțele la cererea de decontare pe care o vor depune la secretariatul unității. Noi nu recomandăm colegilor să nu efectueze analizele medicale, acestea sînt absolut obligatorii, în condițiile în care un profesor, un învățător, vine în contact cu atîția copii, dar îi invităm doar să-și ceară drepturile. Managerii unităților școlare au obligația de a prevede în bugetul școlii și această cheltuială, care revine angajatorului„, a spus secretarul general al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț, jurist Gabriela Grigore.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0