Prima paginăSport

Ana Maria Antal a devenit vicecampioană națională

Dimensiune text

Ana Maria Antal, atletă de la Liceul cu Program Sportiv Roman, unde este pregătită de Otilia Danțiș (Lungu), a devenit vicecampioană națională în proba de săritură în înălțime, la cel mai important concurs intern, indoor, al juniorilor III. În total, atleții romașcani au luat trei medalii la naționale, toate la săritura în înălțime.

 

 

Performanța a fost realizată duminică, 16 martie, în sala „Lia Manoliu” din București, ca urmare a uneia dintre cele mai bune sărituri, care a măsurat 1,59 metri.
Romașcana, născută în 1998, a fost depășită doar de băcăuana Anca Tocilă, de la Clubul Sportiv Șolar, aceasta reușind să treacă peste ștacheta ridicată la 1,66 metri. Ana Maria Antal a intrat în concurs la 1,45 metri, trecuți din prima încercare, după care a repetat figura și la 1,50 metri. A reușit să sară la 1,55 metri și la 1,59 metri din a doua încercare, apoi a ratat de trei ori la 1,63 metri. Tot ea a concurat și la săritura în lungime, în care a ocupat locul al nouălea, cu 4,85 metri.

Colega sa, Ana Maria Savu, elevă a aceleiași Otilia Lungu, s-a clasat pe poziția a opta la săritura în înălțime și pe cea de a 12-a la săritura în lungime. Cu o zi mai devreme, Paul Richard Pleșca și Andrei Iuliu Mărieș, ambii de la Clubul Atletic Roman, au luat medaliile de argint, respectiv bronz, la întrecerile campionatului național de atletism, indoor, juniori III, cu sărituri de 1,70 metri. În aceeași probă, David Ciuraru, tot de la Clubul Atletic (CA), a ocupat locul al patrulea, cu 1,65 metri.

În proba de alergare, 400 metri, Alexandra Calistru (CA), elevă a Elisabetei Baciu, s-a clasat pe locul al șaptelea cu timpul 61,35 secunde, cu aproape trei secunde mai slab decât al învingătoarei. De asemenea, Alexandra a ocupat poziția a opta în cursa de 800 metri.

Următorul concurs atletic important este etapa zonală a Campionatului Național la categoria copii, 1, 2, și 3, care va avea loc în Bacău, în zilele 23 și 24 martie.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • anda baloseanu 8 ani

    Bravo Ana Maria. Sunt foarte mandra de tine! Felictari! Dar eu ma intreb, stie cineva ca ANTAL ANA MARIA este fiica doamnei ANTAL ELENA DE LA SC BALUSESTI, acea fosta doamna director, despre care cei de la Monitorul de Roman au scris vrute si nevrute, multe dintre care neadevarate?