HomeActualitateRoman

Amenzi pentru proprietarii neglijenţi

Proprietarii care nu îngrijesc clădirile pe care le au în proprietate vor fi amendaţi de reprezentanţii Primăriei municipiului Roman.

Acest lucru s-a întâmplat deja în mai multe cazuri, cele mai recente fiind ale proprietarilor unei case din Cartierul Muncitoresc şi ai unei case în care a funcţionat cantina socială. „Vom trimite o somaţie către proprietarul fostei cantine sociale, care a lăsat în paragină clădirea şi, dacă nu se conformează în timpul cel mai scurt, vom aplica amenda. Aşa am procedat şi cu proprietarul clădirii care a ars, de pe strada Mihai Viteazul – SC Ilba Grup. După somaţie, săptămâna trecută am aplicat prima amendă. Dacă nu se va conforma, va urma şi a doua, şi a treia amendă, şi aşa mai departe. Oamenii trebuie să înţeleagă că, dacă au proprietate, trebuie şi să se îngrijească de aceasta”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

În anul 2012, Primăria Roman a trimis o factură de 30.000 de lei către proprietarii fostului cinematograf „Vasile Alecsandri”, bani reprezentând contravaloarea costurilor aferente curăţeniei, impozitelor şi amenzilor neplătite. Tot în 2012, Poliţia Locală a municipiului Roman a trimis către SNCFR două somaţii, din cauza mizeriei care se vedea de-a lungul liniilor de cale ferată şi a zonei din jurul staţiei CFR, dar şi o amendă de câteva mii de lei pentru că, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe E85, la ieşirea din Roman spre Iaşi şi Suceava, carosabilul era distrus.

Comentarii

WORDPRESS: 0