Prima paginăSanatate

Amenzi pentru prescrierea rețetelor clasice

Dimensiune text

Medicii de familie mai au puțin timp la dispoziție pînă să se familiarizeze cu rețeta electronică. Deși numărul rețetelor electronice eliberate a crescut, nu toți medicii le prescriu în format electronic.

 

 

De anul viitor, însă, ei vor fi obligați să folosească numai rețeta electronică, altfel riscă sancțiuni. „Am înțeles că s-a publicat contractul-cadru de finanțare pe anul viitor. Noutatea constă în faptul că, de la 1 ianuarie, dacă vom mai prescrie rețete în formă clasică vom fi amendați. Însă nu se specifică ce se întîmplă în cazul în care vor exista erori în sistemul informatic și cine va plăti pentru ele„, a precizat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • prostul satului 9 ani

    Am vazut cazuri la farmacie cand nu puteau sa le citeasca retetele si saracii bolnavi erau sfatuti sa revina alta data poate atunci o sa mearga programul…

    Ce se intampla daca bolnavul are nevoie atunci de medicamente? Sau asa se mai face o selectie naturala si scapa ministerul de decontat bani..

    Tot reteta clasica e sfanta. o solutie mai buna ar fi fost doar sa se tipareasca pentru a se evita cazurile cand farmacistii nu inteleg scrisul de mana