Prima paginăSocial

Amenzi pentru depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate, la Roman

Amenzi pentru depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate, la Roman

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 4 aprilie, la sediul Primăriei municipiului Roman, a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență, condus de către primarul Lucian Micu. Cu acest prilej a fost stabilit și planul de măsuri pentru salubrizarea cursurilor de apă, precum şi pentru realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor în vederea asigurării scurgerii apelor mari, informează Primăria Roman.

Astfel, operatorilor economici și populației li se vor aminti faptul că este interzisă depozitarea materialelor și deşeurilor de orice fel pe malurile cursurilor de apă sau în locuri neamenajate şi neautorizate, precum şi sancţiunile ce se vor aplica în cazul nerespectării acestor reguli. În același timp, se vor identifica zonele cu depozite de deșeuri necontrolate și se vor asigura transportul şi depozitarea deşeurilor. Se vor salubriza și degaja cursurile de apă de obstacole care pot împiedica curgerea apelor. În același timp, vor fi desființate depozitele de gunoaie de pe malurile cursurilor de apă, altele decât cele special amenajate în acest sens.

„O altă măsură adoptată în cadrul ședinței a fost legată de pregătirea populaţiei pentru a cunoaşte regulile de comportare în caz de inundații şi alte situaţii de urgenţă.

Primăria municipiului Roman, prin Biroul de mediu, va executa acțiuni de salubrizare a localității, inclusiv prin implicarea elevilor din ciclul gimnazial și liceal”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0