Prima paginăSocial

Amenzi pentru cei care nu plătesc pentru locul de parcare

Amenzi pentru cei care nu plătesc pentru locul de parcare

Dimensiune text

 

Administrația locală anunță că Poliția Locală desfășoară o amplă campanie de informare, dar și de control, a modului în care sunt folosite parcările, motiv pentru care cetățenii sunt sfătuiți să respecte legislația pentru a evita să primească amenzi. Regulamentul cu privire la modul în care se pot parca autoturismele pe drumurile publice din oraș este stabilit prin HCL 101/2012.

„Parcările de reședință concesionate de către proprietarii de autoturisme sunt, 24 de ore din 24, la dispoziția celor care le-au concesionat. Parcările publice cu plată sunt acele spaţii, special semnalizate, destinate parcării autovehiculelor pentru care se percep tarife orare/zilnice de parcare. Parcările cu plată sunt marcate cu vopsea galbenă și ocuparea unui loc se poate face cu condiția achitării taxei de parcare, care este de minim 50 de bani pentru jumătate de oră de staționare. Tichetul de parcare va avea inscripţionate informații legate de suma încasată, data şi ora expirării perioadei de valabilitate. Este important ca cetățenii să știe că tichetul ce demonstrează plata parcării trebuie amplasat pe bordul mașinii, în interior, la loc vizibil. Lipsa tichetului se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 150 lei, aplicată conducătorului auto. Locurile de parcare semnalizate şi marcate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap, vor fi folosite în exclusivitate de către persoanele care dovedesc cu acte încadrarea într-o grupă de handicap şi care au aplicat în colţul din stânga jos al parbrizului semnul distinctiv stabilit de Ministerul Sănătăţii şi Familiei”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

Citește și:   Restricții noi în satul Tupilați și în comunele Făurei, Doljești, Valea Ursului și Stănița, după creșterea cazurilor COVID-19

Noua conducere a Poliției Locale a anunțat, într-o conferință din cursul acestei săptămâni, că va lua măsuri clare pentru ca parcările din oraș să fie utilizate în conformitate cu legislația, iar parcarea ilegală a autoturismelor, mai ales pe centrul orașului, nu va mai fi permisă.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0