Amenzi mai mari pentru cei care distrug gazonul din oraș

HomeSocial

Amenzi mai mari pentru cei care distrug gazonul din oraș

În ultima lună, în zona centrală a municipiului Roman au fost efectuate noi lucrări de reamenajare a spațiului verde. Astfel, pentru porțiunea de spațiu verde de lângă trotuarele de pe bulevardul Roman Mușat a fost aleasă soluția amenajării cu un sistem de gazon natural de tip rulou și sistem de irigație. Pentru acestea, Primăria a plătit circa 170.000 de lei – gazonul 90.000 de lei, iar sistemul de irigație 80.000 de lei, conform declarațiilor primarului Leonard Achiriloaei. Sistematizarea zonei a început la finalul anului trecut, cu înlocuirea arborilor de tuia uscați și continuând, apoi, cu plantarea salcâmilor decorativi. În aceste zone urmează remontarea coșurilor de gunoi pe aliniamentele stradale, după ce, în prealabil, acestea au fost strânse și recondiționate.

Au fost terminate și lucrările de amenajare în zona centrală, zona Roman Mușat. După plantarea arborilor ornamentali, am continuat cu montarea gazonului și cu instalația de irigație de sub gazon, au fost finalizate lucrările la sfârșitul săptămânii anterioare. Consider că aspectul în zona centrală a devenit unul modern, occidental am putea spune. Mai sunt câteva lucruri de rezolvat privind amenajările, dar sper să rezolvăm și problema cu întreținerea acestor spații, să încercăm să le protejăm și, mai ales acum, în perioada de început, perioada de înțelenire a gazonului, să avem o atenție sporită, întrucât este o irigare în exces, zona este foarte moale, ea se degradează și dacă o calcăm, iar mașinile dacă ajung în zonă degradează sau chiar distrug inclusiv instalația de irigație. Rugămintea este în continuare este de a avea grijă cu ceea ce facem cu toate lucrările din municipiul Roman”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei în conferința de presă de vineri, 24 iunie.

Acesta a declarat că se intenționează creșterea valorilor amenzilor pentru cei care distrug spațiul verde, așa cum s-a întâmplat deja în unele locuri cu gazonul din zona centrală. „Unii dintre cei care au călcat pe gazon au fost identificați, nu toți, din păcate. Nici amenzile pentru o astfel de atitudine nu sunt foarte consistente și chiar ne gândim să le mai ajustăm, poate așa vom putea să trezim o atenție sporită. Amenzile sunt foarte mici, între 50 și 100 de lei. Am discutat deja la nivelul administrației locale cu colegii de Poliția Locală și de la Administrativ și vom ajusta pozitiv aceste amenzi. Acceptăm că poate fi și o eroare, la un moment dat, unii au spus că au greșit și vor plăti ce trebuie pentru reparație – și atunci mai putem înțelege, dar, din păcate, vedem că în foarte multe locuri se întâmplă”, a mai afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1