Amenzi de peste 480.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna octombrie

HomeEconomie

Amenzi de peste 480.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna octombrie

În luna octombrie, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ au fost efectuate 357 de acţiuni de control, din care 215 în domeniul relaţiilor de muncă şi 142 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar ca urmare a finalizării acestor acţiuni au fost dispuse 349 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, informează ITM Neamț. 163 de angajatori au fost sancţionaţi cu 225 de sancţiuni contravenţionale, din care 178 de avertismente contravenţionale şi 47 de amenzi, în cuantum de 482.200 de lei.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna octombrie au fost realizate 142 de acţiuni de control. Au fost dispuse 122 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 92 de angajatori au fost sancţionaţi cu 113 sancţiuni contravenţionale, din care 102 avertismente contravenţionale şi 11 amenzi, în cuantum de 51.500 lei.

Luna trecută, la ITM Neamţ au fost comunicate 23 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă și accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna octombrie, inspectorii de muncă au efectuat 215 controale, au dispus 226 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 112 sancţiuni contravenţionale, din care 36 de amenzi în cuantum de 430.700 de lei şi 76 de avertismente contravenţionale.

La nouă angajatori au fost identificate 18 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 17 prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, iar o persoană presta activitate fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată fiind exploatare forestieră, construcții, alimentație publică, transport taxi și activități ale căminelor de bătrâni, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0