Prima paginăEconomie

Amenzi de peste 280.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna mai

Amenzi de peste 280.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna mai

Dimensiune text

În perioada 1-31 mai, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 213 acţiuni de control, dintre care 116 în domeniul relaţiilor de muncă şi 97 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar ca urmare a acestor acţiuni au fost constatate 210 deficienţe şi au fost dispuse 217 măsuri pentru remedierea acestora. 87 angajatori au fost sancţionaţi cu 144 de sancţiuni contravenţionale, din care 130 de avertismente contravenţionale şi 14 amenzi în valoare de 280.500 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna mai, inspectorii de muncă au realizat 97 de vizite de control şi evaluare la angajatori, au constatat 104 abateri de la prevederile legale şi au dispus 111 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 59 de angajatori au fost sancţionaţi cu 104 sancţiuni contravenţionale, din care 100 de avertismente contravenţionale şi patru amenzi în cuantum de 31.500 de lei.

La ITM Neamţ au fost comunicate în luna mai zece evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna mai, inspectorii de muncă au efectuat 116 controale, au dispus 106 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 40 de sancţiuni contravenţionale, din care zece amenzi în cuantum de 249.000 de lei şi 30 de avertismente contravenţionale.

La cinci angajatori, inspectorii de muncă au identificat 13 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care opt persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă şi cinci persoane prestau muncă în perioada în care contractul individual de muncă era suspendat. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt construcţii şi creşterea animalelor, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0