Amenzi de peste 160.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

HomeEconomie

Amenzi de peste 160.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

În luna august, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 168 de acţiuni de control, din care 86 în domeniul relaţiilor de muncă şi 82 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 150 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate. 74 angajatori au fost sancţionaţi cu 104 sancţiuni contravenţionale, din care 87 de avertismente contravenţionale şi 17 amenzi în cuantum de 164.000 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna august 2021, inspectorii de muncă au realizat 82 de vizite de control şi evaluare la angajatori şi au dispus 93 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 53 de angajatori au fost sancţionaţi cu 79 de sancţiuni contravenţionale, din care 70 de avertismente contravenţionale şi nouă amenzi în valoare de 34.000 de lei.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate luna trecută 14 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi accidentele de circulaţie.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna august, inspectorii de muncă au efectuat 86 de controale, au dispus 57 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 25 de sancţiuni contravenţionale, din care opt amenzi în cuantum de 130.000 de lei şi 17 avertismente contravenţionale. La patru angajatori, inspectorii de muncă au identificat șase persoane care prestau muncă nedeclarată, din care cinci persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, iar o persoană nu avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: creşterea animalelor, baruri şi construcţii, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0