Amenzi de peste 110.000 de lei, aplicate de ITM Neamț în luna ianuarie

HomeEconomie

Amenzi de peste 110.000 de lei, aplicate de ITM Neamț în luna ianuarie

Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 244 de acţiuni de control, din care 161 în domeniul relaţiilor de muncă şi 83 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 361 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 126 de angajatori au fost sancţionaţi cu 170 de sancţiuni contravenţionale, din care 154 de avertismente contravenţionale şi 16 amenzi în cuantum de 111.600 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna ianuarie, au fost 83 de acţiuni de control. Au fost dispuse 94 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 61 de angajatori au fost sancţionaţi cu 82 de sancţiuni contravenţionale, din care 72 de avertismente contravenţionale şi zece amenzi, în cuantum de 49.500 lei.

Luna trecută, la ITM Neamţ au fost comunicate 16 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accidentele de circulaţie sau căderea de la mică înălţime. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna ianuarie, inspectorii de muncă au efectuat 161 de controale, au dispus 267 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 88 de sancţiuni contravenţionale, din care șase amenzi în cuantum de 62.100 de lei şi 82 de avertismente contravenţionale.

La trei angajatori au fost identificate trei persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată fiind comerţ, construcţii şi exploatare forestieră, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0