Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna aprilie

HomeEconomie

Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna aprilie

În luna aprilie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 191 de acţiuni de control, din care 100 în domeniul relaţiilor de muncă şi 91 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar ca urmare a finalizării acestor acţiuni au fost dispuse 184 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, informează ITM Neamț. 107 angajatori au fost sancţionaţi cu 120 de sancţiuni contravenţionale, din care 101 avertismente contravenţionale şi 19 amenzi, în cuantum de 109.400 lei.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna aprilie, inspectorii de muncă au efectuat 91 acţiuni de control. Au fost dispuse 66 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 59 de angajatori au fost sancţionaţi cu 66 de sancţiuni contravenţionale, din care 58 avertismente contravenţionale şi opt amenzi în cuantum de 29.500 lei.

În luna aprilie, la ITM Neamţ au fost comunicate 13 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel sau de la mică înălţime. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna aprilie, inspectorii de muncă au efectuat 100 de controale, au dispus 118 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 54 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în cuantum de 79.900 lei şi 43 de avertismente contravenţionale.

La trei angajatori, din domeniile panificaţie şi exploatare forestieră, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0