Amenzi de aproape 150.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna iulie

HomeEconomie

Amenzi de aproape 150.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna iulie

În luna iulie, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ au fost efectuate 195 de acţiuni de control, din care 113 în domeniul relaţiilor de muncă şi 82 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 159 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate. 62 de angajatori au fost sancţionaţi cu 100 de sancţiuni contravenţionale, din care 90 de avertismente contravenţionale şi zece amenzi în valoare de 147.300 lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna iulie, inspectorii de muncă au efectuate 82 de vizite de control şi evaluare la angajatori şi au dispus 65 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 43 de angajatori au fost sancţionaţi cu 61 de sancţiuni contravenţionale, din care 59 de avertismente contravenţionale şi două amenzi în valoare de 4.500 lei.

La ITM Neamţ au fost comunicate luna trecută 16 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, cădere de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, patru au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna iulie, inspectorii de muncă au efectuat 113 controale, au dispus 94 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 39 de sancţiuni contravenţionale, din care opt amenzi în cuantum de 142.800 de lei şi 31 de avertismente contravenţionale.

La cinci angajatori, inspectorii de muncă au identificat șapte persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: asigurări, bar, restaurant şi comerţ, mai precizează comunicatul ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0