Amenzi de 84.500 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna septembrie

HomeEconomie

Amenzi de 84.500 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna septembrie

În perioada 1-30 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 169 de acţiuni de control, din care 94 în domeniul relaţiilor de muncă şi 75 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 132 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate. 72 angajatori au fost sancţionaţi cu 103 sancţiuni contravenţionale, din care 92 avertismente contravenţionale şi 11 amenzi în cuantum de 84.500 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna septembrie, au fost realizate 75 de acţiuni de control. Au fost dispuse 80 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate. 51 de angajatori au fost sancţionaţi cu 78 de sancţiuni contravenţionale, din care 74 de avertismente contravenţionale şi patru amenzi în valoare de 19.500 de lei.

La ITM Neamţ au fost comunicate luna trecută 19 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, cădere de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna septembrie, inspectorii de muncă au efectuat 94 de controale, au dispus 52 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 25 de sancţiuni contravenţionale, din care șapte amenzi în cuantum de 65.000 de lei şi 18 avertismente contravenţionale.

La trei angajatori, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care prestau muncă nedeclarată, din care două persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, iar o persoană nu avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt construcţii şi restaurante, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0