Amenzi de 84.000 de lei aplicate de ITM Neamț luna trecută

HomeEconomie

Amenzi de 84.000 de lei aplicate de ITM Neamț luna trecută

În luna decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 178 de acţiuni de control, din care 101 în domeniul relaţiilor de muncă şi 77 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, informează ITM Neamț. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 161 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 61 de angajatori au fost sancţionaţi cu 83 de sancţiuni contravenţionale, din care 65 de avertismente contravenţionale şi 18 amenzi, în cuantum de 84.000 lei.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna decembrie au fost 77 de acţiuni de control. Au fost dispuse 45 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 31 de angajatori au fost sancţionaţi cu 37 de sancţiuni contravenţionale, din care 31 de avertismente contravenţionale şi șase amenzi în cuantum de 28.000 de lei.

Luna trecută, la ITM Neamţ au fost comunicate 15 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă sau căderea de la mică înălţime. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna decembrie, inspectorii de muncă au efectuat 101 controale, au dispus 116 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 46 de sancţiuni contravenţionale, din care 12 amenzi în cuantum de 56.000 lei şi 34 de avertismente contravenţionale.

La doi angajatori au fost identificate două persoane care prestau prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată fiind construcţii şi exploatare forestieră, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0