Prima paginăEconomie

Amenzi de 49.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna decembrie

Amenzi de 49.000 de lei aplicate de ITM Neamț, în luna decembrie

Dimensiune text

 

 

În perioada 1 – 31 decembrie, 18 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au efectuat 255 de controale, ocazie cu care s-au constatat 299  deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, aplicându-se 93 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 49.300 de lei.

În domeniul sănătății și securității în muncă, în luna decembrie au fost realizate 115 vizite de control și evaluare la unități economice și s-au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.500 de lei. În luna decembrie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț au fost înregistrate șase accidente de muncă, soldate cu incapacitate temporară de muncă.

„În domeniul relațiilor de muncă, în luna decembrie au fost controlați 140 de agenți economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în cuantum de 41.800 de lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 modificată și completată și ale HG nr. 500/2011. Au fost depistate două cazuri de muncă nedeclarata, la doi angajatori, pentru care nu s-au încheiat forme legale de angajare. În vederea identificării și combaterii muncii nedeclarate, au fost dispuse două măsuri și s-au aplicat două sancțiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 de lei”, informează ITM Neamț.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0