Prima paginăEconomie

Amenzi de 40.000 de lei pentru munca la negru, în luna decembrie

Amenzi de 40.000 de lei pentru munca la negru, în luna decembrie

Dimensiune text

 

În perioada 1 – 31 decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 255 controale, ocazie cu care s-au constatat 258 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 88 de sancţiuni contravenţionale, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna decembrie, șapte inspectori de muncă au realizat 106 vizite de control şi evaluare la angajatori şi au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale. La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate în luna decembrie 12 evenimente de muncă. Cauzele cel mai des întâlnite pentru evenimentele comunicate au fost: cădere de la înălţime sau de la acelaşi nivel, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu şi circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, patru au fost mortale, toate evenimentele fiind în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna decembrie, șase inspectori de muncă au controlat 149 agenţi economici, au  dispus 179 de măsuri şi au aplicat în total 14 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată şi  ale HG 905/2017. La doi angajatori au fost depistate două persoane pentru care angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca nedeclarată, au fost aplicate două amenzi în cuantum de 40.000 lei şi au fost dispuse două măsuri. Pentru nerespectarea prevederilor HG 905/2017, au fost dispuse 50 de măsuri, iar doi angajatori au fost sancționaţi contravenţional.

În perioada 20 – 21 ianuarie conducerea ITM Neamț a participat la întâlnirea de lucru organizată de Inspecţia Muncii Bucureşti pentru evaluarea activităţii în anul 2019. Activitatea instituţiei a fost apreciată ca fiind foarte bună, realizându-se toate obiectivele, conducerea instituţiei primind calificativul „foarte bine”, cu nota maximă, mai precizează comunicatul ITM Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0