Prima paginăEconomie

Amenzi de 40.000 de lei pentru munca la negru, în luna ianuarie

Amenzi de 40.000 de lei pentru munca la negru, în luna ianuarie

Dimensiune text

În perioada 1-31 ianuarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 270 de controale, ocazie cu care s-au constatat 277 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus 281 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 160  de sancţiuni contravenţionale, din care zece amenzi în cuantum de 67.000 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna ianuarie, inspectorii de muncă au realizat 133 de vizite de control şi evaluare la angajatori, au constatat 141 de abateri de la prevederile legale şi au dispus 145 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.  87 de angajatori au fost sancţionaţi cu 141 de sancţiuni contravenţionale, din care 133  de avertismente contravenţionale şi opt amenzi în valoare de 27.000 de lei.

La ITM Neamţ au fost comunicate în luna ianuarie 16 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel, căderea de la mică înălţime şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna ianuarie, inspectorii de muncă au efectuat 137 de controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au dispus 136  de măsuri şi au aplicat în total 19 sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în cuantum de 40.000 de lei şi 17 avertismente contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 53/2003-Codul muncii, republicată, modificată şi completată şi ale HG 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

La doi angajatori, inspectorii de muncă au identificat două persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. Au fost dispuse două măsuri și au fost aplicate două amenzi, în cuantum de 40.000 de lei. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt comerţ şi transporturi, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0