Prima paginăEconomie

Amenzi de 40.000 de lei pentru munca la negru, în luna februarie

Amenzi de 40.000 de lei pentru munca la negru, în luna februarie

Dimensiune text

În perioada 1-28 februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 327 de controale, ocazie cu care s-au constatat 374 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus 379 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 236  de sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi în cuantum de 83.000 lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna februarie, inspectorii de muncă au realizat 160 de vizite de control şi evaluare la angajatori, au constatat 199 de abateri de la prevederile legale şi au dispus 204 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 119 angajatori au fost sancţionaţi cu 199 de sancţiuni contravenţionale, din care 188 de avertismente contravenţionale şi 11 amenzi în valoare de 40.500 de lei.

La ITM Neamț au fost comunicate în luna februarie 21 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal. Toate evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna februarie, inspectorii de muncă au efectuat 167 de controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au dispus 175  de măsuri şi au aplicat în total 37 de sancţiuni contravenţionale, din care patru amenzi în cuantum de 42.500 de lei şi 33  avertismente contravenţionale, pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată, şi ale HG 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

La doi angajatori, inspectorii de muncă au identificat două persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. Au fost dispuse două măsuri și au fost aplicate două amenzi în cuantum de 40.000 de lei. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt exploatare forestieră şi comerţ, mai precizează reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0