Prima paginăEconomie

Amenzi de 290.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna iunie

Amenzi de 290.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna iunie

Dimensiune text

În perioada 1 – 30 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 246 de acţiuni de control, din care 128 în domeniul relaţiilor de muncă şi 118 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost constatate 189 de neconformităţi şi au fost dispuse 192 de măsuri pentru remedierea acestora. 104 angajatori au fost sancţionaţi cu 156 de sancţiuni contravenţionale, din care 138 avertismente contravenţionale şi 18 amenzi, în cuantum de 291.100 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna iunie, inspectorii de muncă au realizat 118 vizite de control şi evaluare la angajatori, au constatat 116 abateri de la prevederile legale şi au dispus 119 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 77 de angajatori au fost sancţionaţi cu 116 sancţiuni contravenţionale, din care 111 avertismente contravenţionale şi cinci amenzi în cuantum de 20.500 de lei.

La ITM Neamţ au fost comunicate în luna iunie 19 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, cădere de la acelaşi nivel şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna iunie, inspectorii de muncă au efectuat 128 de controale, au dispus 73 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 40 de sancţiuni contravenţionale, din care 13 amenzi în cuantum de 270.600 de lei şi 27 avertismente contravenţionale.

La nouă angajatori, inspectorii de muncă au identificat 14 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 11 persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, o persoană nu avea contractul individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi două persoane prestau muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt construcţii şi fabricarea mobilei, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0