Amenzi de 240.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

HomeSocial

Amenzi de 240.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

În perioada 1 – 31 august, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 207 acţiuni de control, din care 113 în domeniul relaţiilor de muncă şi 94 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 208 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 95 de angajatori au fost sancţionaţi cu 122 de sancţiuni contravenţionale, din care 97 de avertismente contravenţionale şi 25 de amenzi în cuantum de 238.800 de lei, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în luna august au fost efectuate 94 de acţiuni de control. Au fost dispuse 81 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 60 de angajatori au fost sancţionaţi cu 68 de sancţiuni contravenţionale, din care 56 de avertismente contravenţionale şi 12 amenzi în cuantum de 57.000 lei.

Luna trecută, la ITM Neamţ au fost comunicate 20 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă şi căderea de la acelaşi nivel. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna august, inspectorii de muncă au efectuat 113 controale, au dispus 127 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 54 de sancţiuni contravenţionale, din care 13 amenzi în cuantum de 181.800 de lei şi 41 de avertismente contravenţionale.

La șapte angajatori au fost identificate nouă persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în forma scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată fiind exploatare forestieră, construcţii, creşterea animalelor şi restaurant, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0