Amenzi de 100.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna februarie

HomeEconomie

Amenzi de 100.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna februarie

În luna februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ a efectuat 249 de acţiuni de control, din care 158 în domeniul relaţiilor de muncă şi 91 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar ca urmare a finalizării acestor acţiuni au fost dispuse 343 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 136 de angajatori au fost sancţionaţi cu 179 de sancţiuni contravenţionale, din care 150 de avertismente contravenţionale şi 29 de amenzi în cuantum de 101.600 de lei, informează ITM Neamț.

În luna februarie, au fost efectuate 91 de acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 76 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 60 de angajatori au fost sancţionaţi cu 76 de sancţiuni contravenţionale, din care 66 de avertismente contravenţionale şi zece amenzi în cuantum de 35.000 lei.

Luna trecută, la ITM Neamţ au fost comunicate 27 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la căderea de la acelaşi nivel, accidentele de circulaţie şi utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În domeniul relaţiilor de muncă, în luna februarie, inspectorii de muncă au efectuat 158 de controale, au dispus 267 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 103 sancţiuni contravenţionale, din care 19 amenzi în cuantum de 66.600 de lei şi 84 de avertismente contravenţionale. La doi angajatori au fost identificate două persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată fiind creşterea animalelor şi prelucrări mecanice, mai arată reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0