Prima paginăActualitateRoman

Amenajarea ștrandului, prin parteneriat public-privat

Dimensiune text

Spațiile din ștrand destinate divertismentului și alimentației publice vor fi concesionate unor parteneri privați.

Oamenii de afaceri vor avea oportunitatea să investească în ștrand prin parteneriate public-private. Săptămâna trecută, primarul Leoreanu s-a întâlnit cu reprezentanții unei firme de proiectare din Moinești, specializată în amenajarea de zone de divertisment și faleze, pentru a pune la punct toate reperele planului Urbanistic de Detaliu (PUD).

”Vineri vor fi primele propuneri pentru un studiu de fezabilitate pentru partea stângă a ștandului. Acolo s-au făcut lucrări de curățire, s-au scos cioate, iar în primăvară se va face împrejmuirea, amplasarea de grătare, se vor realiza piste de biciclete și un skatepark, deoarece skatepark-ul de lângă Biserica Armenească a creat nemulțumiri în rândul romașcanilor care locuiau în zonă din cauza gălăgiei. Vrem să facem un skatepark conform normelor în vigoare, cu tot ce trebuie”, a explicat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Tot în cadrul acestui proiect amplu, administrația locală ia în calcul un  parteneriat public-privat. Astfel, în următoarea ședință de Consiliu Local, vor fi aprobate pentru concesionare două suprafețe de teren din ștrand. O zonă, în partea dreaptă, lângă bazine, va fi concesionată pentru ca partenerul privat interesat să poată amenaja un teren de fotbal, teren de tenis, de volei și spații comerciale. Iar în partea stângă, chiar spre stadion, o altă zonă va fi concesionată pentru amenajarea de terase și restaurante.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0