HomeReligie

Amenajare peisagistică la Biserica „Precista Mică”

Biserica „Precista Mică” din Roman, situată pe strada Sucedava, se pregătește pentru întîmpinarea sărbătorilor pascale.

 

 

Preotul paroh Mihăiță Popovici a inițiat lucrări de amenajare peisagistică a curții lăcașului de cult. După ce au fost îndepărtați arborii uscați, preotul Popovici a achiziționat 40 de arbuști de tuia, care au fost plantați în curtea vechiului lăcaș de cult.

„Acestea sînt primele lucrări de peisagistică pe care le putem face în curtea bisericii. Atunci cînd vom dispune de fonduri, vom construi o troiță și o scenă pentru organizarea unor slujbe în aer liber”, a spus preotul Mihăiță Popovici. Toate amenajările interioare ale curții vor fi făcute păstrînd în detaliu specificul, construcția și istoria locului. Din lipsa fondurilor, reabilitarea Bisericii „Precista Mică” a fost amînată.

Biserica este monument istoric, construită în anul 1791. Lăcașul de cult necesită lucrări urgente de conservare. Lucrările sînt estimate a se efectua pe durata a cîtorva ani. Consolidarea zidurilor, fortificarea turnului, refacerea acoperișului, a fațadelor, picturii interioare, dar și a aleilor sînt doar cîteva dintre lucrările pe care vechiul lăcaș de cult va trebui să le suporte în următorii ani.

„Refacerea lăcașului de cult se va putea face numai printr-un proiect cu finanțare europeană. Puterea financiară a credincioșilor din parohie este redusă, iar investiția este prea mare pentru a putea fi făcută integral cu ajutorul acestora”, a spus preotul Popovici.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0