Prima paginăSocialSanatate

Ambulanţa va încasa 36 de lei pentru fiecare pacient nemţean

Dimensiune text

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ va încasa, de acum, 36 de lei pentru fiecare pacient, cu patru lei mai mult decât încasa până acum. „A crescut finanţarea per capita de la 32 la 36 de lei, însă bugetul total al SJA Neamţ pentru anul 2014 încă nu a fost stabilit”, a declarat medicul Dorice Albu, managerul general al Ambulanţei Neamţ.

Începând din luna iunie 2011, fondurile alocate serviciilor de ambulanţă sunt calculate în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ, şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective, cum se proceda până atunci. Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din cadrul Ministerului Sănătăţii a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă, în urma căreia s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe.

Începand cu anul 2011, au fost stabilite plafoane de finanţare între 23,5 şi 37 lei, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 8 ani

    …pentru fiecare PACIENT nemtean !!!
    PS Articol scris cu mana, titlul pus cu…piciorul !!!