Ambulanţă pusă pe drumuri de o gravidă inexistentă

Inconştienţa unora care apelează la serviciul gratuit de urgenţe 112 nu are limite.

 

 

În timp ce unii ar putea avea reală nevoie de ajutor de urgenţă, alţii se ţin de glume proaste care ar putea fi plătite cu vieţi omeneşti.
Aşa s-a întîmplat săptămîna trecută, exact în perioada codului galben de ger. Un inconştient a apelat la 112 şi a pus degeaba pe drumuri o ambulanţă şi echipajul acesteia, cu toate că, între timp, s-ar fi putut ivi o urgenţă reală.
Apeluri false au fost şi anul trecut, dar şi anul acesta. Chiar săptămîna trecută, cînd era în vigoare codul galben şi toată lumea era în alertă, s-a primit un apel prin care eram solicitaţi să intervenim în cazul unei gravide dintr-un sat izolat. Un echipaj al ambulanţei s-a deplasat în zonă, dar, din cauza zăpezii, maşina s-a împotmolit. Cînd au reuşit, în sfîrşit, să ajungă la faţa locului, s-a constatat că era vorba de un apel fals, întrucît la adresa respectivă nu era nici o gravidă, ci doar o bătrînă de 80 de ani, care nici nu ştia ce se întîmplă„, a declarat medicul Letiţia Dămoc, coordonatorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0