Ambulanța de terapie intensivă mobilă, din nou funcțională la Roman

HomeSanatate

Ambulanța de terapie intensivă mobilă, din nou funcțională la Roman

 

 

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a anunțat că începând de luni, 3 iunie, ambulanța SMURD TIM (de Terapie Intensivă Mobilă) redevine operațională pentru pacienții din Roman și din zonele arondate municipiului. La finalul lunii noiembrie a anului trecut, în urma unui incendiu izbucnit în garajul Detașamentului de Pompieri Roman, ambulanța TIM a fost scoasă de pe traseu, având nevoie de reparații, acestea fiind încheiate cu succes.

„Ambulanța SMURD TIM este operațională în intervalul orar 8.00 – 20.00, inclusiv în zilele de weekend. Avantajul acestei ambulanțe performante este acela că permite cadrelor medicale specializate în medicina de urgenta să intervină pentru salvarea pacienților chiar la fața locului, până sa fie transportați în CPU. Mulțumim celor care s-au implicat pentru reluarea activității ambulanței TIM și cadrelor medicale care operează pe aceasta”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman pe pagina instituției.

Funcționarea ambulanței TIM la Roman, o ambulanţă SMURD echipată complet pentru intervenţii de maximă urgenţă, a fost întreruptă la începutul anului 2016, după aproape un de funcționare, din cauza unui detaliu legislativ, pur birocratic: că asemenea ambulanțe nu puteau funcționa decât la spitalele județene, nu și la cele municipale, cum este cel de la Roman. În urma unui lung șir de intervenții ale autorităților locale și județene, ambulanța TIM a redevenit funcțională la Roman din octombrie 2018, iar până la incendiul care avea să se petreacă la finele lunii următoare, care a afectat compartimentul motor al autospecialei, a avut 110 intervenții.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0