Ambasadori Erasmus nemțeni la Bruxelles

HomeSocial

Ambasadori Erasmus nemțeni la Bruxelles

În perioada 20 – 22 iunie 2023, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles – Belgia a avut loc vizita de informare a Corpului Ambasadorilor Erasmus, coordonați de expert Ileana Racoviceanu, sub patronajul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) București.

Trei profesori nemțeni, ambasadori Erasmus, au făcut parte din delegația națională, respectiv Oana Gavriliu, de la Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț, Irina-Elena Pătrăuceanu, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, și Nadia Cârcu – Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman. În total, 38 de ambasadori Erasmus români (profesori, elevi, reprezentanți mass-media, voluntari) au participat la sesiunile de informare susținute de reprezentanți ai Comisiei Europene privind programele pentru tineret, acțiuni pentru mediu, multilingvism și digitalizare.

În cadrul dezbaterilor cu specialiști ai Comisiei Europene din diverse departamente (Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune, Direcția Generală Politici Climatice, Direcția Generala Educație, Tineret, Sport și Cultură, Direcția Generală Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie), ambasadorii Erasmus nemțeni au aflat că România este unul din principalii producători de energie regenerabilă și sustenabilă din Europa, au aflat cum se pot realiza digital elevii și cum pot beneficia de oportunitățile create de Comisie. S-au prezentat noile direcții în voluntariatul pentru tineri (Humanitarian Aid) și, nu în ultimul rând, s-au precizat politicile actuale în domeniul economic și social la nivel european.

Cum anul 2023 este Anul European al Competențelor, această vizită a fost despre învățare, colaborare, competențe lingvistice, analiză comparativă, planuri de viitor, sensibilizare culturală și stoparea schimbărilor climatice.

Programul Erasmus+ reprezintă instrumentul cel mai important care sprijină comunitatea școlară preuniversitară și universitară pentru a se dezvolta, încurajează schimbul de experiență în educație și tineret, integrează valorile românești în context european și, totodată, încurajează cetățenii să contribuie la tranziția verde și la cea digitală.

Principala preocupare a grupului de ambasadori este de a facilita și îndruma noi grupuri de profesori, elevi și tineri să acceseze programul Erasmus și Corpul European de Solidaritate în vederea lărgirii cooperării școlare europene.

Liceul cu Program Sportiv Roman
Comunicat de presă

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0