Prima paginăEducatie

Ambasada Franței susține Colegiul Tehnic

Dimensiune text

Colegiul Tehnic „Miron Costin” a fost inclus într-un proiect al Ambasadei Franceze care are drept scop încurajarea elevilor care învață limba franceză.

 

 

Colegiul Tehnic „Miron Costin”, alături de alte două școli nemțene, se numără printre școlile care vor pilota în viitorul an școlar proiectul Profil.fle., proiect inițiat de Ambasada Franței în România și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Proiectul a fost lansat pe 20 martie, la Institutul Francez din București, în prezența oficialităților. Proiectul, care va fi implementat în 15 județe, face parte din programul franco-român de predare – învățare a limbii franceze în sistemul educativ românesc. În cadrul proiectului vor fi create, în prima etapă, o rețea de școli pilot și un grup de formatori.

„În școlile înscrise în proiect se va urmări înnoirea practicilor de predare a limbii franceze, favorizarea accesului elevilor și profesorilor la resurse în limba franceză, ameliorarea nivelului de performanță al elevilor, la limba franceză, la examene și teste naționale și la probele pentru obținerea certificatelor lingvistice și dezvoltarea de activități școlare inovante, activități extrașcolare și parteneriate educative care să încurajeze dezvoltarea competențelor în limba franceză„, a spus inspectorul școlar de specialitate Cristina Grigori.

Școlile înscrise în proiect vor beneficia de sprijin din partea Ministerului Educației și a Ambasadei Franței, prin înființarea unor centre de documentare și informare care să ușureze accesul la resursele de documentare în limba franceză, vor înlesni parteneriate școlare româno-franceze, vor susține școlile în găsirea unor profesori stagiari francofoni și a unor asistenți lingviști și se vor implica în dotarea cu echipamente și fonduri de documentare. Unul dintre criteriile care a funcționat în alegerea județelor pilot l-a reprezentat și importanța acordată învățării limbii franceze în școală și implicarea tuturor factorilor educaționali.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0