Prima paginăActualitateRural

Alunecare de teren pe drumul spre Valea Ursului

Dimensiune text

Circulaţia între Stejaru şi Valea Ursului se va relua marţi, 19 august, în a doua parte a zilei.

Circulaţia pe drumul judeţean 207C a fost blocată de autorităţi, vineri, 15 august, după ce în zonă a avut loc o alunecare de teren. În zonă se aflau reprezentanţii unei firme de construcţii, care montau un tub special comandat – pentru preluarea apelor pluviale -, iar un utilaj a încercat să treacă pentru continuarea lucrării. Din fericire, alunecarea de teren a fost observată înainte ca utilajul să fie condus pe porţiunea cu probleme. „A fost o decizie luată de urgenţă, pentru a evita accidentări. Alunecarea de teren a fost cauzată de traficul greu din zonă, pentru că nu a fost posibil ca cineva să stea acolo 24 de ore din 24, pentru a interzice şoferilor de autovehicule de mare tonaj să tranziteze zona”, a explicat Dan Manoliu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Reprezentanţii CJ Neamţ au montat indicatoare cu privire la restricţiile de tonaj şi la variantele ocolitoare la toate intersecţiile de pe o arie largă, dar, chiar şi aşa, în zonă s-a circulat fără responsabilitate.

Circulaţia între localitățile Stejaru şi Valea Ursului se va relua marţi, 19 august, în a doua parte a zilei, imediat ce lucrările de nivelare a zonei afectate de alunecarea de teren se vor fi încheiat. Vor avea voie să tranziteze porţiunea cu probleme doar autoturismele de mic tonaj. Pentru celelalte categorii de autovehicule va trebui aleasă o variantă ocolitoare.

Drumul dintre Stejaru şi Valea Ursului a fost afectat de alunecările de teren încă din prima parte a anului 2013. De atunci, autorităţile judeţen au adoptat o variantă provizorie, pentru că o consolidare completă ar însemna costuri de aproximativ şase milioane de lei, bani de care CJ Neamţ nu dispune.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0