Prima paginăPolitica

Alianța USR-PNL din Consiliul Local Roman rezistă

Alianța USR-PNL din Consiliul Local Roman rezistă

Dimensiune text

Miercuri, 30 iunie, cei 21 de consilieri locali romașcani au fost convocați în ședința ordinară a acestei luni, pe ordinea de zi fiind de dezbătut 18 proiecte de hotărâre. Cinci consilieri locali au lipsit de la ședință: Alin Tănase, Dana Păiuș – PNL, Dragoș Moroșanu – PPU-SL, Iulia Havrici – PSD și Alin Buzdugan – USR.

Toate proiectele de hotărâre – ce pot fi consultate la această adresă: https://primariaroman.ro/consiliu_local/sedinta-ordinara-a-consiliului-local-roman-din-30-iunie-2021/ – au trecut, cu excepția proiectului 17.

Consilierii locali ÎPM – Teodora Baciu și Bogdan Roman – s-au abținut la proiectul prin care se cerea votul pentru ca municipiul Roman să semneze actul de modificare a tarifelor de colectare deșeuri. Consilierul Baciu i-a sugerat primarului Leonard Achiriloaei, pe viitor, atât pentru serviciile de apă și canal, cât și pe cele de deșeuri, că ar trebui ca operatorii să prezinte mai întâi dovezi că-și îndeplinesc țintele din contracte.

La proiectul 14, care viza acordarea directă a unui teren de 29,5 metri pătrați, lipit de un bloc de pe strada Libertății, al cărei beneficiar este soția viceprimarului Radu Samson, toți consilierii au aprobat solicitarea, cu excepția celor de la ÎPM. Viceprimarul Radu Samson nu a participat la vot, pentru a nu intra în conflict de interese. Pentru respectivul teren, beneficiarul va plăti 4,5 euro pe metru pătrat pe an. Concesionarea s-a făcut pe o perioadă de 49 de ani, cu obligația de a se începe lucrările în maximum 12 luni de la data încheierii contractului.

Citește și:   S-a rupt lanțul de iubire dintre primarul Achiriloaei și viceprimarul Samson. Motivul: toaleta publică

Un proiect similar – ce ține de completarea inventarului parţial al terenurilor aparţinând domeniului privat al municipiului Roman cu șapte terenuri aparținând unor persoane fizice în vederea concesionării sau cumpărării lor – a picat la vot, voturile consilierilor PNL și USR-PLUS nefiind suficiente. În acest proiect, ce poate fi consultat la adresa https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2021/06/017-completare-domeniu-privat_compressed.pdf, se regăseau un teren de 167 de metri pătrați în Vasile Lupu, ce se dorea concesionat de consilierul local USR Alin Buzdugan, care de altfel nici nu a fost prezent la ședință, și un teren de 502 metri pătrați, pe strada Ștefan cel Mare, ce aparține lui Iustinian Zăpodeanu, investitor al restaurantului Medieval și care și-ar fi dorit să cumpere terenul pentru care acum plătește chirie.

Consilierii locali au făcut propuneri și pentru desemnarea membrilor comisilor de evaluare a ofertelor depuse pentru închirierea și concesionarea imobilelor. Toate partidele au făcut propuneri. Viceprimarul Radu Samson a fost ales de majoritate să fie președintele acestor comisii. Membri și membri supleanți în aceste comisii și în comisiile de contestații au fost aleși din toate partidele, mai puțin ÎPM.

Începând cu ședința următoare, pentru trei luni, președinte de ședință a fost votată Elena Chelmuș, din partea PNL.

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0