Home

Alexandru Dascălu, medaliat cu bronz la naționalele universitare

Sportivul romaşcan se pregăteşte pentru participarea la Cupa Europei. 

Judoka romaşcan Alexandru Dascălu (foto – al treilea din stânga de pe rândul de sus), legitimat la CS Politehnica Iaşi, unde îl are ca antrenor pe Costel Năftică, a obţinut medalia de bronz la Campionatele Naţionale Universitare de la Sibiu, la categoria 60 kilograme. Până în semifinale, el a câştigat toate cele trei meciuri prin ippon. În meciul următor, pentru calificarea în finală, Dascălu a pierdut după o luptă extrem de echilibrată.

„În semifinale, am primit o penalizare pentru scoaterea adversarului din spaţiul de luptă şi aceasta a fost singura care a contat pentru stabilirea învingătorului. Meciul pentru medalia de bronz a fost mai uşor decât cel din semifinală. A fost primul meu concurs din acest an, după o pauză de şase luni în care am suferit din cauza unor probleme cu spatele, la coloană. Nu pot spune că m-am pregătit foarte mult pentru concursul de la Sibiu, iar pauza impusă de problemele la coloană a dus la un randament scăzut în competiţie. Dacă n-ar fi existat acest inconvenient, aş fi fost, sigur, mai pregătit şi sunt convins că puteam ieşi campion”, a declarat Alexandru Dascălu.

În ultimele săptămâni, sportivul a făcut antrenamente specifice care nu forţează spatele. „N-am pus kimono-ul pe mine mult timp, a fost necesară o readaptare pentru a reintra în ritm. Urmez un tratament cu şedinţe de fizioterapie care mă ajută foarte mult. Urmează să încep pregătirea la nivel înalt pentru Cupa Europei de la Deva, din august, unde sper să fac o figură frumoasă, să obţin puncte şi să ajung la Campionatul European. Acum trebuie să o iau de la zero. Am fost dezavantajat, întrucât, în pauza amintită, am pierdut multe concursuri importante, în care puteam obţine puncte favorabile pentru calificarea la europene, în toamnă. Automat, eram calificat. Dar, nu-i nimic, sunt tânăr, nu este un capăt de ţară. Îmi doresc să nu mai am probleme cu spatele şi să scot rezultat bun. Degeaba îl bat pe unul care concurează la aceeaşi categorie, în competiţii preliminare, dacă nu-l depăşesc la punctajul pe care el deja l-a acumulat”, a mai afirmat Alexandru Dascălu.

Comentarii

WORDPRESS: 0