Prima paginăSocial

Alertă de ploi torențiale, vijelii și grindină, miercuri și joi

Alertă de ploi torențiale, vijelii și grindină, miercuri și joi

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare vizând instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic, pentru întreaga țară, în intervalul miercuri, 12 iulie, ora 12 – joi, 13 iulie, ora 23.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 35 – 45 l/mp.

Astfel de manifestări se vor semnala miercuri, 12 iulie, îndeosebi în nordul, estul și centrul țării, precum și în zona montană, iar în noaptea de miercuri spre joi (12 spre 13 iulie) mai ales în regiunile vestice. Pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în nordul, centrul și estul teritoriului.

În după-amiaza zilei de miercuri, 12 iulie, local în Muntenia, Oltenia și Dobrogea disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 35 de grade, izolat mai ridicate în Lunca Dunării.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0