Prima paginăSocial

Aleile și terenurile de sport din școli vor fi modernizate

Aleile și terenurile de sport din școli vor fi modernizate

Dimensiune text

 

 

Luni, 29 ianuarie, a avut loc prima dezbatere pe tema bugetului pe anul 2018 dintre conducerea administrației publice locale și categoriile socio-profesionale reprezentative. Prima întâlnire a avut loc cu reprezentanții unităților de învățământ, la ședință din partea Primăriei fiind prezent primarul Lucian Micu și directorul financiar-contabil – Ciprian Alexandru.

La începutul ședinței, primarul Lucian Micu le-a vorbit celor prezenți despre faptul că bugetul pe anul în curs al Romanului nu va permite foarte multe investiții, asta din cauza măsurilor fiscale luate de Guvern și care afectează inclusiv sumele pe care Primăria le va avea la dispoziție. „Va fi un an dificil de traversat, dar educația este o prioritate pentru mine. Îmi doresc ca, începând din acest an, să intervenim în curțile și pe terenurile de sport din fiecare unitate școlară. Pentru celelalte probleme punctuale, vă propun să ne vedem înainte cu o lună de vacanța de vară și să le fixăm, dar până atunci să le prioritizăm. De asemenea, vă rog ca, în acest an, să începem mai devreme probele la sistemele de încălzire, poate chiar de la începutul noului an școlar, pentru a nu ne trezi iar că pornim deodată centralele și la toate unitățile sunt probleme pe care nu le putem rezolva pe loc. Nu cred că are nimeni pretenția să creadă că putem rezolva toate problemele din unitățile școlare, dar vom încerca, treptat, să le rezolvăm”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pe lângă inventarul făcut de reprezentanții administrației locale pentru refacerea aleilor și a terenurilor de sport, conducerile școlilor au mai avut și alte solicitări. Cea mai des întâlnită a fost legată de intervenții la rețeaua electrică, acolo unde se vor lua măsuri cu echipele Primăriei. Conducerea Colegiului Tehnic „Danubiana” a mai solicitat achiziționarea unor mașini de gătit, o decizie urmând a se lua în vară. Reprezentanții Școlii „Sergiu Celibidache” au cerut repararea acoperișului. Liceul Tehnologic „Vasile Sav” are nevoie de grupuri sanitare noi și de înlocuirea geamurilor și ușilor, primind promisiuni de la autorități că se va încerca accesarea de fonduri europene pentru această unitate de învățământ, existând posibilitatea chiar și a obținerii de bani pentru dotare. Colegiul Tehnic „Miron Costin” are nevoie de un acoperiș nou, însă primarul Micu a declarat că nu sunt bani anul acesta pentru investiție. De la Colegiul Tehnic „Petru Poni” s-a cerut modernizarea cantinei și înlocuirea geamurilor, pentru prima solicitare urmând să se ia o decizie la rectificarea din toamnă, iar din vară să fie prinse câteva clase pentru montarea de tâmplărie de PVC. Reprezentanții Liceului „Episcop Melchisedec” au solicitat sprijin pentru amenajarea cabinetului medical, urmând să fie acordat sprijin în acest an. Conducerea Școlii „Vasile Alecsandri” a solicitat includerea porțiunii de stradă dintre cele două corpuri de clădire în curtea unității, însă acest lucru nu este posibil deoarece acel acces este drum public. În schimb, primarul Lucian Micu a declarat că va înlocui stâlpii ce interzic accesul mașinilor în zonă cu bariere, astfel încât copiii să fie în siguranță.

În anul anterior, Primăria Roman a investit în unitățile de învățământ 400.000 de lei. Următoarele dezbateri publice pe tema bugetului sunt programate pentru marți, când la consultări sunt așteptați să vină reprezentanții asociațiilor de proprietari și medicii specialiști.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0