Prima paginăPolitica

Alegeri fără emoţii la Doljeşti

Dimensiune text

La începutul lunii viitoare, în comuna Doljeşti vor avea loc alegeri pentru funcţia de primar. Chiar dacă liderii USL nu au emoţii cu privire la rezultatul scrutinului, aceştia sunt conştienţi că este greu de găsit un candidat care să poată fi comparat cu regretatul Gheorghe Cojocaru.

 

 

Încă nu am discutat despre desemnarea unui candidat pentru funcţia de primar al comunei Doljeşti. Va fi greu să găsim pe cineva care să semene lui Gheorghe Cojocaru. A fost unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut România după 1990. Iar la Doljeşti avem una dintre cele mai puternice organizaţii PSD din ţară„, a afirmat senatorul Ioan Chelaru. Acesta a precizat că atât el, cât şi deputatul Ioan Munteanu vor fi prezenţi la desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al comunei, dar şi în momentele importante din campania electorală.

Nici reprezentanţii PDL nu au desemnat, încă, un candidat pentru Primăria Doljeşti. „Eu ajung acasă pe data de 7 ianuarie şi vom desemna un candidat după această dată. Nu discut acum despre şansele de reuşită. Vom candida şi vom vedea„, a afirmat Gheorghe Ștefan, preşedintele PDL Neamţ.

Sâmbătă, 5 ianuarie, are loc tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui şi a locţiitorului Biroului Electoral de Circumscripţie, iar de luni şi până pe data de 14 ianuarie, inclusiv, se vor putea depune candidaturile din partea partidelor, a alianţelor politice sau a candidaţilor independenţi. Candidaturile rămân definitive pe 20 ianuarie, iar campania electorală se va desfăşura după această dată. Alegerile vor avea loc duminică, 3 februarie, iar costul acestora va fi suportat din bugetul local al comunei Doljeşti.

Gheorghe Cojocaru, cel care, în luna iunie 2012, a câştigat al şaselea mandat de primar la Doljeşti, a murit în luna septembrie, la doar 57 de ani. Gheorghe Cojocaru a lucrat în administraţia locală din 1990, iar primar a fost ales din 1992, record rar întîlnit la un membru al PSD, sub tăvălugul schimbărilor. Pentru întreaga sa activitate, a primit, din partea preşedintelui României, Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a.

Noul primar va trebui să lucreze cu o echipă formată din 15 consilieri locali din care 11 aparţin USL, doi aparţin APEL, iar doi PP-DD.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0