Prima paginăActualitate

Al patrulea culegător de trufe amendat în ultima lună

Al patrulea culegător de trufe amendat în ultima lună

Dimensiune text

 

 

Luni după-amiaza, 16 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Doljeşti, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Roman, au acţionat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 171/2010 R. Astfel, în pădurea „Durdura” din Doljeşti, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, a fost depistat un bărbat, de 36 de ani, din Oniceni, care recolta trufe fără să deţină autorizaţie, cu ajutorul a doi câini dresaţi din rasa Lagotto Romangnolo.

„Poliţiştii au găsit asupra acestuia 3,5 kilograme de trufe negre, care au fost confiscate şi predate lucrătorilor silvici. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 R, cu 2.000 de lei amendă”, informează IPJ Neamț.

Este al treilea caz de acest fel petrecut în luna iulie. Un alt bărbat din Oniceni a fost depistat în ilegalitate la trupe în zona comunei Stănița, iar doi hunedoreni au fost prinși culegând ilegal trufe în aceeași pădure de la Doljești. Toți s-au ales cu amenzi de 2.000 de lei.

Conform IPJ Neamț, articolul 17, litera c, din Legea nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precizează că reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 până la 5.000 de lei recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului și/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. Totodată, în conformitate cu articolul 58, alineatul (5), din Legea 46/2008 R, recoltarea și/sau achiziționarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier național se fac/se face pe baza autorizațiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucțiunilor aprobate prin ordin al autorității publice centrale care răspunde de silvicultura, precum și pe baza autorizației de recoltare/achiziționare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului. În cazul fondului forestier care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizațiile prevăzute la alineatul (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0