HomeRoman

Ajutor de peste ocean pentru copiii de la Podul de Fier

Sensibilizat de povestea familiei din Roman (foto) care locuiește izolată, în apropierea Podului de Fier, și, în special, de drumul pe care cei trei copii îl fac în fiecare zi pentru a ajunge la școală și la grădiniță, un romașcan stabilit de mulți ani în Canada s-a oferit să le asigure acestora transportul până la școală.

 

 

El a trimis familiei, prin intermediul „Ziarului de Roman”, 840 de lei, bani cu care copiii familiei Buga vor putea merge cu taxiul la școală și la grădiniță până la vacanța de vară.

Lorenzo, elev în clasa I la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, Beatrice, de patru ani și jumătate, și David, de doi ani și jumătate, fac, în fiecare zi, pe jos, cinci kilometri până la școală și grădiniță și alți cinci kilometri pentru a se întoarce acasă. Drumul este cu atât mai dificil cu cât copiii, împreună cu mama lor, sunt nevoiți să traverseze porțiuni pustii, stăpânite de câini vagabonzi. „Luni, când mergeam spre oraș să iau copiii de la școală, am fost atacată de trei câini fără stăpân. De data asta, am scăpat doar cu sperietura. Nu e prima dată când câinii vagabonzi mă atacă pe drum. În luna martie, am ajuns la spital, mușcată de cap și de picioare. Drumul este una dintre marile noastre probleme. Este o mare fericire pentru mine și pentru copii să știm că putem ajunge la școală fără probleme„, a spus Vasilica Buga.

Cantonul părăsit din apropierea Podului de Fier a devenit casă pentru familia Buga în urmă cu șapte ani. Deși era într-o stare avansată de degradare, fiind abandonată pentru a fi demolată, clădirea s-a dovedit cea mai bună soluție pentru familia care dormea sub cerul liber. Cele cinci suflete trăiesc din salariul de 650 de lei pe care îl primește tatăl ca manipulant la un depozit din oraș și din alocațiile copiilor. Impresionați de povestea prezentată în „Ziarul de Roman”, membrii Asociației de voluntari „Mușatinii” au venit în sprijinul familiei, cu alimente de strictă necesitate și bani. Lor li s-au alăturat și alți romașcani, unii stabiliți de mult în străinătate, care au dorit să-și păstreze anonimatul, care au ajutat familia Buga cu bani, alimente și îmbrăcăminte.

Comentarii

WORDPRESS: 0