Prima paginăSocial

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru mai multe familii din Neamț

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru mai multe familii din Neamț

Dimensiune text

 

 

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 23 mai, s-a aflat un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 422.700 de lei, pentru sprijinirea a 107 familii și persoane singure din țară, afectate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte probleme sociale. Pentru județul Neamț se are în vedere alocarea sumei de 72.000 de lei, pentru 15 familii şi persoane singure.

Dintre beneficiari, trei familii și persoane singure din Neamț vor primi suma de 11.000 lei, după ce locuințele le-au fost afectate de incendii. „Din analiza anchetelor sociale rezultă că acestea află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, familiile respective confruntându-se cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele. Pentru depășirea situației de necesitate de către familiile/persoanele singure afectate de incendii, se propune acordarea de ajutoare de urgență”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ aflat pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi.

Citește și:   96.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț

„Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, se mai precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre discutat joi în ședința de Guvern.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0