Ajutoare de urgență de la Guvern pentru mai multe familii din județul Neamț

HomeSocial

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru mai multe familii din județul Neamț

 

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, 28 octombrie, a fost inclus un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 297.500 de lei, pentru sprijinirea a 88 de familii și persoane singure din țară, afectate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte probleme sociale.

Pentru județele Neamț și Bacău a fost alocată cea mai mare sumă, câte 55.500 de lei, în județul nostru urmând a beneficia de acest sprijin 14 familii şi persoane singure. Dintre beneficiari, o familie din Neamț va primi suma de 4.000 lei, după ce locuința i-a fost afectată de un incendiu. Alte cazuri sunt cele ale unor persoane care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

„Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, se mai precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0