Prima paginăSocial

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru 29 de familii din județul Neamț

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru 29 de familii din județul Neamț

Dimensiune text

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 3 iunie, a fost inclus un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.381.600 de lei, pentru sprijinirea a 341 de familii și persoane singure din țară, afectate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte probleme sociale.

Pentru județele Neamț și Bacău au fost alocate cele mai mari sume, 125.000, respectiv 127.000 de lei, în județul nostru urmând a beneficia de acest sprijin 29 de familii şi persoane singure. Dintre beneficiari, trei familii din Neamț vor primi suma de 21.000 lei, după ce locuințele le-au fost afectate de incendii. Alte cazuri sunt cele ale unor persoane care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

„Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, se mai precizează în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0