Ajutoare de urgență de la Guvern pentru 17 familii din Neamț

HomeSocial

Ajutoare de urgență de la Guvern pentru 17 familii din Neamț

În ședința de joi, 29 septembrie, Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 929.100 de lei, pentru sprijinirea a 218 familii și persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, informează Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Pentru județul Neamț a fost alocată suma de 81.000 de lei, în județul nostru urmând a beneficia de acest sprijin 17 familii şi persoane singure. Dintre beneficiari, șapte familii din Neamț vor primi suma de 45.000 lei, după ce locuințele le-au fost afectate de incendii. Alte cazuri sunt cele ale unor persoane care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

„Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială județene, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre adoptat de Guvern în ședința de joi.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0