Prima paginăEconomie

AgroConnect: Inovații pe metru pătrat pentru o agricultură de succes

Dimensiune text

(P)

BASF România și partenerii săi tradiționali au organizat a patra ediție a acestui festival dedicat fermierilor români. O mobilizare impresionantă a adus împreună aproximativ 200 de fermieri din întreaga Moldovă. Aceștia au fost informați cu privire la cele mai noi tehnologii pe care BASF le propune pentru protecția plantelor.

 

 

Eveniment de excepție organizat de BASF România pentru fermierii din Moldova, la Dulcești. Împreună cu partenerii  tradiționali – Almos Agrorom, Ipso, Casa Auto, BancPost și Väderstad, reprezentanții BASF România au prezentat cele mai noi tehnologii în domeniul protecției plantelor. Și nu oricum. Fermierii au avut posibilitatea să vadă, pe viu, pe patru loturi demonstrative pe care s-au utilizat produsele BASF România, cum s-au dezvoltat culturile, dar și utilaje ultramoderne și mașini de teren folosite în agricultură.

 

Inovație permanentă pentru agricultură performantă

 

basf 1Joi, 13 iunie, la Dulcești, BASF România a fost gazda celei de-a patra ediții a festivalului „Agroconect: Inovație pe metru pătrat”. Cei câțiva stropi de ploaie care au căzut înaintea deschiderii evenimentului nu i-au speriat pe agricultori, care au răspuns prezent în număr extrem de mare la eveniment.
Timp de câteva ore, cei aproximativ 200 de agricultori au avut ocazia să vadă pe viu efectele produselor BASF de protecție a plantelor, care au fost utilizate pe patru loturi experimentale de culturi. De asemenea, fermierii au primit informații prețioase de la reprezentanții firmelor prezente.

La finalul prezentărilor, fermierii au avut parte de o modalitate inedită de a-și testa cunoștințele acumulate. Trecând pe la corturile firmelor expozante, ei au avut șansa de a câștiga AgroDolari. Cei care au colectat minim cinci AgroDolari au participat la un concurs în care au trebuit să răspundă la opt întrebări referitoare la informațiile despre produsele BASF primite în câmp. Primii clasați au fost recompensați cu premii consistente.

basf 17062„Mă bucur foarte mult că, în pofida vremii, care nu se anunța foarte bună, au venit foarte mulți fermieri. Mă bucur că avem ce să le arătăm aici și că avem alături de noi foarte mulți parteneri. Vreau să-i mulțumesc domnului Alexu Moldoi, de la Almos Agrorom, pentru că ne-a ajutat să realizăm tot ce se vede aici. BASF este o companie inovatoare prin excelență. Împreună cu partenerii noștri, la acest eveniment am reușit să le aducem fermierilor foarte multe noutăți. BASF a pregătit aici patru culturi mari, la care am folosit toate tratamentele pe care le avem în portofoliu. Este vorba de cereale păioase, grâu și orz, porumb, rapiță și floarea-soarelui, pe o suprafață de aproximativ 14 hectare. Am folosit atât fungicide, cât și erbicide, am făcut diverse scheme de tratament pentru ca fermierii să vadă eficacitatea fiecărui produs și să aibă un punct de plecare atunci când își stabilesc tehnologia pe care vor să o folosească în fermele lor”, a declarat Liviu Bădărău, director de vânzări pe regiunea Moldova a BASF România.

basf 17064În ceea ce privește noutățile în domeniu, acesta a anunțat că, anul viitor, BASF România va pune la dispoziție noul sistem Clearfield Plus pentru cultura de floarea-soarelui, care folosește hibrizi de ultimă generație, mai toleranți la erbicidul Pulsar, la care s-a adăugat un adjuvant, astfel încât să fie mai eficace, mai agresiv cu buruienile. „De asemenea, tot noutate este și sistemul ClearField la cultura de rapiță, unde avem erbiciul Cleranda. Credem că, în următorii ani, acest sistem va avea același succes ca și cel de la cultura de floarea-soarelui. La cultura de porumb avem, ca noutate, sistemul Duo Sistem, un sistem inovator care, de la an la an, prinde aripi. Compania BASF investește foarte mult în cercetare. Ca un exemplu, partea de agricultură a BASF reprezintă doar 7% din tot ceea ce înseamnă compania în lume, pentru că avem produse pentru toate sectoarele economice, astfel că aproximativ 26% din bugetul BASF este investit în cercetare agro”, a mai precizat Liviu Bădărău.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • despre erbicidele cancerigene, nimic!? 🙁