Prima paginăEconomie

Agro-arena Bayer – eveniment de exepție pentru agricultorii din Moldova

Dimensiune text

Marți, 19 iunie, la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare (SCDA) Secuieni, peste 200 de agricultori din întreaga Moldovă au participat la un eveniment devenit deja tradiție, organizat de firma Bayer.

 

Agricultorii au putut să vadă efectul produselor Bayer aplicate diferitelor culturilor pe loturile experimentale ale stațiunii și au putut cere informații și precizări de la specialiștii Bayer prezenți la eveniment. De asemenea, agricultorii au putut să-și etaleze cunoștiințele în domeniu, în cadrul unui concurs cu primii care au constat în mașini agricole de stropit, și au participat la un campionat de tir cu arcul.

Agro-arena Bayer de la Secuieni se înscrie în linia evenimentelor în care noi îi întîlnim pe cultivatori pe parcursul anului. Este un eveniment pregătit cu multe luni în urmă și este rezultatul a șase ani de colaborare cu Stațiunea Secuieni. Ceea ce ne dorim anul acesta este să evidențiem expertiza noastră comună, atît a stațiunii, cît și a firmei Bayer, în protecția plantelor, în special a cerealelor. Vom lansa, anul acesta, un nou produs pentru tratamentul seminței, numit Yunta Quattro, cu patru substanțe active, din care două insecticide și două fungicide. Tot anul acesta am lansat un nou produs, un fungicid pentru protecția culturilor de cereale, bazat pe o substanță activă nouă. De asemenea, Bayer a adus multă inovație și în culturile de porumb, mai ales de porumb zaharat, unde vrem să scoatem în evidență un produs selectiv. Avem noutăți și în ceea ce privește culturile de floarea soarelui. Sperăm că această zi a fost folositoare pentru agricultori, întrucît ei s-au aflat față în față cu specialiștii noștri și au putut să pună întrebări, iar pentru noi a fost o ocazie de a împărtăși din expertiza vastă în ceea ce privește protecția plantelor. În România, dacă ne referim la substanțele pentru protecția plantelor, firma Bayer comercializează 62 de produse„, a declarat Gabor Nicolae Raviczki, coordonatorul echipei de marketing Bayer România.

Sîntem la a șasea ediție a acestei manifestări pe care Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Secuieni o desfășoară împreună cu renumita firmă Bayer. Prin aceste acțiuni, încercăm să promovăm, în agricultura din întreaga Moldovă, tehnologiile de cultivare pentru condițiile de climă din Moldova, tehnologii bazate pe utilizarea produselor Bayer pentru combaterea buruienilor, bolilor și dăunătorilor. În cadrul acestui eveniment, avem pregătite loturi de verificare și demonstrative pentru cinci culturi, din care două culturi de toamnă – orzoaica de toamnă și grîul de toamnă, și culturi de primăvară – porumb și floarea soarelui. Agricultorilor li s-au prezentat variante de combatere a buruienilor, bolilor și dăunătorilor, adaptate în funcție de fiecare an agricol, cu produse Bayer, pe care Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Secuieni le folosește și le recomandă„, a declarat doctor inginer Elena Trotuș, directorul SCDA Secuieni.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0