Agenții economici vor să cumpere 13 stații de așteptare pentru microbuzele de transport local

HomeEconomie

Agenții economici vor să cumpere 13 stații de așteptare pentru microbuzele de transport local

 

 

După ce, la finele anului trecut, conducerea administrației publice locale a lansat în spațiul public oportunitatea realizării unui parteneriat public-privat prin care agenții economici să cumpere sau să construiască stații de așteptare care să fie mai apoi amplasate pe traseele transportului public în comun, primele efecte au și apărut. Conform primarului Lucian Micu, trei solicitări, însumând 13 stații de așteptare, au fost depuse la Biroul Unic al Primăriei municipiului Roman.

În schimbul achiziționării stațiilor de așteptare, agenții economici vor putea să-și promoveze pe panourile stațiilor propriile produse sau servicii sau vor putea închiria spațiul promoțional altor firme. Edilul Romanului spune că, în perioada imediat următoare, se va pune la punct un contract-cadru, care va stipula faptul că stațiile vor deveni proprietatea Primăriei, dar și un termen în care cei care le-au cumpărat se vor putea bucura de posibilitatea promovării.

Și Primăria municipiului Roman a confecționat o primă stație de așteptare, care a fost amplasată în zona complexului de magazine de pe bulevardul Republicii și al cărei cost a ajuns la circa 7.500 de lei. Primarul Lucian Micu a precizat că agenții economici au de ales între două modele de stații, cu două dimensiuni, dat fiind faptul că pe unele trotuare nu există spațiu suficient pentru amplasarea unei stații mari.

Prin acest demers, administrația publică locală își propune să pună cât mai multe stații pe traseele transportului public în comun, astfel încât să încurajeze cetățenii să folosească această variantă ce ar duce la decongestionarea traficului și la rezolvarea problemei locurilor de parcare insuficiente din centrul orașului. În stațiile de așteptare vor fi afișate inclusiv informații legate de traseele de transport și orarul de funcționare.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0