Prima paginăSocial

Agenția Națională de Integritate: avere nejustificată pentru un funcționar al AJFP Neamț

Agenția Națională de Integritate: avere nejustificată pentru un funcționar al AJFP Neamț

Dimensiune text

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri, 3 martie, că a constatat averea nejustificată în cazul unei persoane din județul Neamț prevăzută de Legea nr. 176/2010 – privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative.

Conform ANI, în cazul lui Carmen Lăcătușu, funcționar public în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț, ANI a constatat „existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 230.161,34 lei (aprox. de 57.436,48 euro), între averea dobândită și veniturile realizate”, în perioada 20 noiembrie 2006 – 31 decembrie 2017.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, mai arată comunicatul ANI.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0