Agent de pază prins dormind în post de polițiști

HomeActualitate

Agent de pază prins dormind în post de polițiști

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț au fost angrenați într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

Astfel, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, au fost controlate 179 de obiective, 94 în mediul urban și 85 în mediul rural. Polițiștii au constatat că 116 unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 63 prin pază proprie. Totodată, polițiștii au verificat 199 de agenți de pază, doi dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător. Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, de circa 6.300 de lei.

„În urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Roman, agentul de securitate a fost găsit dormind în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, conform Legii nr. 333/2003, cu modificările și completările ulterioare. Un alt agent de pază a fost găsit în serviciul de pază, fiind sub influența băuturilor alcoolice, fapt ce a dus la sancționarea acestuia cu amendă de 200 lei”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0