HomeSocialEducatie

After school pentru copiii rromi de la Școala „Costache Negri”

Activităţile sunt incluse în proiectul „Școală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional”, aflat acum în faza de susţinere din partea comunităţii locale.

Începând de marţi, 1 octombrie, 28 de copii de etnie rromă, care frecventează Școala „Costache Negri”, vor beneficia de servicii de tip „şcoală după şcoală” pe cheltuiala comunităţii locale. Centrul after school a fost inaugurat în prezenţa primarului Laurenţiu Dan Leoreanu şi a conducerii Colegiului Tehnic „Danubiana”, unitate care patronează Școala „Costache Negri”. După discursurile oficiale, preotul Constantin Rotaru a ţinut o slujbă de binecuvântare.

Proiectul „Școală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional”, cofinanţat prin Fondul Social European „Investeşte în oameni”, este iniţiat de Fundaţia Rromă „Education Found România” (REF), împreună cu Asociaţia Centrul Rromilor „Amare Rromentza”. Proiectul a fost implementat la Roman din 2011, întâi la fosta Școală nr. 7 şi, după reducerea ponderii populaţiei de etnie rromă din şcoală, transferat la Școala „Costache Negri”. Dacă, în primii doi ani, fondurile necesare desfăşurării activităţii au venit din partea Uniunii Europene, pentru următorii doi ani şcolari cheltuielile vor fi suportate din bugetul local.after school Costache Negri

„Activitatea din centru se va desfăşura între orele 12 şi 16. Copiii vor primi aici masa de prânz şi vor participa la activităţi sportive, artistice, educative, de învăţare şi de integrare socială. Ne propunem ca, prin acest proiect, să reuşim să integrăm populaţia de etnie rromă încă de la o vârstă fragedă, să îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte abilităţile şi să scădem absenteismul şi abandonul şcolar în rândul elevilor rromi. În proiect sunt incluşi 28 de copii de clasa a III-a şi a IV-a, care vor fi îndrumaţi de învăţătoarele Laura Buliga şi Diana Trăistaru”, a spus profesorul Nicuşor Pop, care coordonează activitatea Școlii „Costache Negri”.

Prezent la festivitatea de inaugurare, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu i-a sfătuit pe copii să fie silitori şi le-a promis că va reveni cu surprize plăcute pentru ei. Activitatea a fost completată de prezentarea unei cărţi semnate de profesoara Judith Găină, despre tradiţiile rromilor.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • radu 11 ani ago

    este adevarat ca preotul Mihaita Popovici a fost suspendat pentru acte de indisciplina? acum vad ca locul sau l-a luat preotul Rotaru C-tin.

  • Dar inspectorul lor de SUFLET ? inspectorul alexe? nu mai face colaborare cu profesoarele ? in familie

  • Vasile 10 ani ago

    Ca tot ai cu dl. inspector? Sa stii ca nu intereseaza pe nimeni frustrarile tale personale. Oricand si oriunde hopa il pomenesti si pe el. Mai satura-te doamna/domnule!